Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir?,karanfilin faydaları,karanfilin zararları,karanfil nerelerde kullanılır?,karanfil nedir?,karanfilin yararları,karanfil çayı nasıl yapılır?,karanfilin faydaları ve zararları,karanfil tohumunun faydaları ve zararları


karanfilin faydalar - Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir?

Karanfil Faydaları İçin Tohumu Toplanıp Kurutulduktan Sonra Suda Kaynatılarak Karanfil Çayı Yapılabilir. Karanfilden Karanfil Yağı da Çıkarılır. Karanfil Yağı Romatizma Şikayetlerini Azaltıcı Etkisi Nedeniyle Romatizmalı Bölgeye Sürülürse Faydası Görülür.

Karanfil Zararları da Mevcuttur. Karanfil ve Karanfil Yağı İştahı Açması Sebebiyle Diyet Yapan Kişiler Tarafından Çok Fazla Kullanılmaması Faydalı Olur. Her Bitkisel Üründe Olduğu Gibi Karanfilde Yalnızca Önerilen Şekilde ve Dozda Kullanılması Gerekmektedir.


karanfil - Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir?


Karanfil Faydaları ve Zararları


Karanfil Faydaları

Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteksizliği azaltır.
Kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır ve doğuma yardımcı olur.
Çok kuvvetli bir mikrop kırıcıdır.
Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu engeller.
Mideyi çalıştırır ve iştah açar.
Sindirimi kolaylaştırır.
Sinirleri kuvvetlendirir.
Zihni rahatlatır ve unutkanlığı engeller.
İshale iyi gelir.
Sinirsel baş ağrısına iyi gelir.

İdrar söktürür.



Karanfil Zararları

Karanfil yağı saf olarak yüksek dozajda alınır ise zehirlenmeye sebep olabilir. Hamile ve emziren bayanların da Karanfil yağı kullanmamaları ve uzak durmaları gerekmektedir. Bunun dışında karanfilin zararı yoktur. Genellikle kompostolarda, meyveli keklerde,pudinglerde,jöleler vb. tatlılarda,şerbetlerde,dondurmalarda ve bazı soslarda kullanılır. Pastacılık ve şekerlemecilikte de önemli bir yer tutar. Yiyeceklere tat ve koku vermek, çeşniyi artırmak amacıyla kullanılır. Toz veya tane olarak kullanılır.


karanfil ay - Karanfilin faydaları ve zararları nelerdir?

Karanfil Çayı Nasıl Yapılır? Karanfil Çayı Tarifleri
6 diş karanfil 2 bardak suda, yaklaşık 20 dakika, üstü kapalı, hafif ateşte, sıvı yarıya ininceye kadar kaynatılır, süzülür. Hazımsızlık, ishal, şişkinlik ve karın ağrısı için, yemeklerden sonra bu çaydan 1 çorba kaşığı içilir. Aynı çaya bal katılırsa nefes darlığına, bronşite ve sinüzite iyi gelir. Yemekten sonra çiğnenen bir diş karanfil ağız kokusunu giderir.

Çin’de bedeni kuvvetlendirmek, özellikle bayanların regl problemlerini önlemek için belli bir süre (ortalama 7-10 gün) her gün 1 rafadan yumurta(özgür tavuk yumurtası tavsiye edilir),
1 tatlı kaşığı toz karanfil ve 1 çorba kaşığı bal karıştırılarak yenir.

Zihin yorgunluğu için karanfil çayı yapılışı
Zihin yorgunluğuna karşı; cezveye 1 su bardağı su konur, kaynamakta olan suyun içine 7 – 8 tane karanfil atılır, kısık ateşte 4 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır. Süzüldükten sonra, soğutmadan sıcak olarak yudum yudum içilir. Genelde akşam yemeklerinden sonra 20 gün kadar kür halinde uygulanması tavsiye edilir. 10 günlük bir aradan sonra tekrar uygulanabilir.


Karanfilin faydaları ve iyi geldiği rahatsızlıklar