TURPUN faydaları nelerdir zararları varmıdır?,siyah turpun faydaları nelerdir,kara turp,turp yemenin faydaları,kırmızı turpun faydaları,turpu ne kadar nasıl yemeli,turpun saça faydaları,turpun cilde faydaları





Turpun Yararları Nelerdir ?
Organizmayı uyarıcı etkisi vardır.

Soğuk algınlığında görülen öksürüğe karşı 1 tatlı kaşığı turp suyu içilmesi yararlı olabilir. Öksürük ve boğmaca için ballı turp suyu yararlıdır.

Karaciğeri güçlendirir.

İçeriğindeki potasyumla yüksek tansiyonu olanlar için yararlıdır.

Safra kesesi taşlarını eritici etkisi vardır.

Diş etlerini güçlendirmek için kullanılabilir.

İştah açar.

Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği turp yararları arasındadır.

Sindirim sistemini uyarır.

Gaz söktürücüdür.

Mide ve bağırsağı çalıştırır bağırsakları dezenfekte eder.



Kırmızı turptaki antioksidan madde kansere karşı koruma sağlar. Kırmızı turp beyaz turptan bu açıdan daha faydalıdır.

Safra kesesi rahatsızlıkları için turp suyu yararlı olabilir.

Böbreklerdeki kum ve taşı dökücü etkisi bulunur.

Folik asit C vitamini potasyum kalsiyum demir minerali içerir.

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu karaturp kökünün hazımsızlık bronşit safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarında kullanımına onay vermiştir.



Kara turp etki bakımından turp çeşitleri arasında en yararlısıdır.

Ballı Turp: Orta büyüklükteki turp rendelendikten sonra iki yemek kaşığı balla karıştırılır 5 saat bekletilir ve posası sıkılır. Gün boyunca birkaç kere 1 tatlı kaşığı içilir.

Mutfak robotuyla elde edilen turp suyu bir müddet buzdolabında bekletilerek yakıcı tadını yitirmesi sağlanır. Daha sonra balla karıştırılarak tüketilir. Her kullanımda taze olarak kullanılmalıdır.

Hardal yağının mide mukozasını tahriş etme etkisi olabileceğinden dolayı kür olarak kullanım 6 haftayı geçmemelidir.

Turp yerken tuzlanmadan yenmelidir.

Turpun Zararları Var mı?

Mide sorunu olanlarda midede yanma ve gaza neden olabileceği için mide proplemleri olanların fazla miktarda tüketmemeleri gerekir.